lördag 11 april 2009

Påskafton

Ja så har påskafton börjat gå in på just aftonen, undrar om det blir mycket påsksmällar här under timmarna framöver?
Här har vi haft ett underbart väder hela dagen och bilen har blivit tvättad och Hugo har röjt runt i trädgården med krattor och kvastar igen :-)
På matbordet står vitsippor och tussilago som han plockat alldeles på egen hand, han råkade komma in med några krokus också; Kolla mamma vilka fina vitsippor (överlycklig) Fick förklara lite smidigt att de heter krokus, vitsipporna är vita och dem får man plocka men krokusarna vill inte mormor att man plockar, de får stå kvar i rabatten. Det verkar ha funkat han har inte kommit in med fler :-)
Min syster Josefin kom ut med sin familj på eftermiddagen. Vi åt påskbuffé, massor av god mat som vanligt när mamma står för kalaset! Vi hade ett litet missöde under förberedelserna bara, mamma skulle smörja omelettformen och smörflaskan slank ur händerna ner i formen som fullständigt sprängdes i tusen yttepytte glasbitar, dessutom slog några vassa bitar upp några mindre trevliga jack i hennes hand och underarm, blödde rätt bra ett tag men sedan verkade det inte vara någon större fara utan det räckte med plåster...läskigt vilken kraft det blev i splittret! Efter maten lekte barnen en stund och så var det dags för dem att få leta efter sina påskägg ute i trädgården... Elias tyckte att det var mer intressant att få leka i sandlådan än att öppna sitt påskägg :-D Men de andra huliganerna tyckte att det var jätteroligt att hitta sitt eget ägg med en massa godis. Högt tempo har de hållt alla barnen så Theo slocknade för en liten stund sedan trots att han sovit bra länge nu på dagen. Hugo sitter och kollar på film och verkar ganska utmattad han med fast att han också sov en stund när vi var ute och gick med vagnen förut idag.
Blev lite sugen på en utekväll! Några väninnor skulle ut och dansa ikväll men jag är ju inte i stan så det får bli någon annan helg SNART!!! Fatta vad det var längesen jag gjorde nåt sånt! Längtar!
Det blev en kort tupplur för Theo visst, nu är han vaken igen...återstår att se hur natten blir.
Han har ett antal tänder på g så han har det lite jobbigt för tillfället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar